torsdag 31 januari 2013

En tunna till

Nu börjar jag bli ganska less på att inte ha något klart för målning, så för att få fram lite bygglädje bestämde jag mig för ett snabbprojekt. Jag hade en Revell-tunna liggande, en modell som får Hellers tunna att framstå som rena konstverket trots upphöjda panellinjer. Tanken är att bygga den OOB och sedan måla den i yngsta dotterns favoritfärger med lite flashig dekor. Om en Revell-tunna kan platsa i temaklassen på 08 OPEN vet jag inte, men så bygger jag i alla fall och nu ska det gå fort.

Stora hjulhus och djupa panellinjer. Huga!

Piloten håller faktiskt högre klass än resten.

Och så en liten titt på knastunnan som fick lite mera nos på byggträffen i söndags.

torsdag 24 januari 2013

Mera tunnan

Här hoppas det mellan projekten. Nu har bygglusten kommit igång ordentligt. Här är senaste framstegen:

Diverse gamla överblivna delar hamnade på ryggpanelen.

Hålet som droiden ska stå i får en botten.

Den bakre panelen. Efter lite skojande på IPMS Stockholms forum om vad som kan finnas därbak, bestämde jag mig för att bygga just detta: En reservdroid, ett reservhjul, en domkraft och en kaffemaskin.

tisdag 22 januari 2013

Inte så smart

Ibland gör man saker lite mindre genomtänkt. Som att bestämma sig för att göra en modell med fällda klaffar efter att man limmat ihop vingparen. Så enkelt det hade varit att såga upp klaffarna innan och lika enkelt att helt enkelt låta bli fällda klaffar när det var försent.
Men som jag brukar säga - vad vore modellbygge utan utmaningar?

Fult och trasigt blir det. Hade jag sågat innan hade det varit rakt och snyggt.

En remsa plasticard, rak och fin limmas med etylacetat. Balken ska ändå finnas där på insidan.

På med spackel. Jag använder Vallejos Plastic Putty till det mesta.

Och så lite torktid.

Efter lite våtslipning har vi en snygg kant och en lagom innerbalk på insidan.

tisdag 15 januari 2013

Man tager...

...vad man haver, sa Kajsa Warg. Eftersom närmsta hobbybutik är 8 mil bort och väglaget är allt annat än bra, fick det bli en liten tur till garaget istället. Vi får se vad vi får ihop av detta.


En slaktad ljusstake som skulle till tippen och vips... så blev byggtiden betydligt längre.

söndag 13 januari 2013

Ett steg fram och två tillbaka

Idag har jag roat mig med att bygga någon slags anslutande plåtar till motorerna på min rymdtunna. Sedan bestämde jag mig för att bryta bort motorerna och kapa bort den bakre delen som jag aldrig varit riktigt nöjd med. Visst blir det en del merjobb, men å andra sidan spar jag nog den tiden vid målningen eftersom jag nu kan måla motorer och vingar separat.


torsdag 10 januari 2013

Rymdtunnan igen

Ikväll blev det lite mer gjort på det märkliga Tunnan-projektet. Jag är för trött för att beskriva kvällens framsteg. Bilderna får tala.



onsdag 9 januari 2013

Efter många om och men så är cockpiten målad.Tråkigt med alla vita ringar runt instrumenten på dekalen. Det hade räckt med visare och gradering i instrumenten. Men så får det väl vara.


tisdag 1 januari 2013

Så sätter vi fart igen

Det blev en liten paus då julbyggandet fick stå tillbaka till förmån för lite god läsning och en massa plock med nätverket. Nåväl... nästa projekt blir, efter lite övervägande, en Kawasaki Ki-61 från Hasegawa.Första steget är just taget.

Jag ger mig på målningsvarianten på box-arten. Det blir en bra utmaning för nya året. 
I asken finns bara en stängd huv. Aldrig i livet! Den ska vara öppen. Lika bra att ta tag i det direkt.
Det blev ju bra trots en påtaglig nerv under arbetet. Hade det misslyckats så hade det få bli ett snabbygge. Nu blir det väl som vanligt.