måndag 30 januari 2012

Ökenspottaren fullbordad

Med ny energi i min nya hobbyverkstad målades det för fullt i veckan. Därmes står Spitfiren klar i vitrinskåpet.  Målningen gick sisådär. En hel del grynighet på några ställen. Måste nog minska lite på lufttrycket. Har råkat ut för detta ett par gånger. Det blir oftast vid vingroten. Jag tror det beror på att där blåser luften tillbaka så att färgen hinner torka lite extra snabbt i lusten och bildar ett grynigare lager när den når ytan. Sen ble den gulaktiga grundfärgen för gröngul. Jag parerade det med att filtrera överdrivet med röd oljefärg efteråt. Det gjorde nytta. Här kommer de sedvanliga bilderna.
Propellern är av trä så här får man passa sig så man inte chippar fram metall.
Här blev slitaget riktigt bra. Fick med den slitna ytan vid främre vingroten som kan ses på orginalbilden. Ändå har jag inte tagit steget fullt ut och slitit ner den så mycket. Modellen får väl vara från tiden innan bilden togs, kan vi säga.
Har alltid tyckt att designen är oerhört vacker i den här vinkeln, när man slipper se de taniga landningställen.




















































1 kommentar:

  1. Daniel.
    Trevligt att läsa och se hur Du bygger dessa härliga modeller. Imponerad av detaljeringen när det är så smått. Ska bli kul att följa din avkoppling :-)
    Faderskapet.

    SvaraRadera