söndag 1 mars 2015

Vid byggbordet igen!

Så har det varit ett litet bygguppehåll igen. En massa annat som tagit tid från byggandet, men så länge man hittar tillbaka så...

Eftersom alla mina fyra byggen plötsligt blivit surdegar gäller det att börja på det som bjuder minst motstånd och det brukar gå lättast för mig med ett ensitsigt propellerjaktplan från ww2 i 1:48. Visst har jag ett sånt bygge på gång och det är min Bf-109E Nachtjäger som fått vila ett tag.

Raskt sätter vi igång med lite rolig detaljering av flygkroppen. Nitar och panellinjer står på programmet. Detta gjordes faktiskt tidigare i veckan och ikväll har hjulbrunnarna fått lite kärlek.

Det känns lite att rista en panellinje där man noggrannt har spacklat igen en skarv tidigare. En svår och känslig operation det här. En bit Dymo-tejp får vara linjal. Lätt lätt på handen...

Undertill är det samma sak. Här har nitarna kommit på plats också.

Fler nitar...


Hjulbrunnarna har en skyddande krage av kanvas eller möjligen läder. Här kommer folien från lördagens bubbel väl till pass. Jag vill ha en lite lätt veckad och "icke-slät" yta.

Först limmas remsorna med ca-lim.

Kanterna viks ut och så filar jag kanten utåt tills överskottet lossnar.

Lite hål i kanterna. De här skydden kan se olika ut. En del har dragkedja i mitten och är flera delar. Jag har gjort det lite enkelt för mig och bara lagt en rad upptill och nedtill för att få rätt känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar