söndag 22 november 2015

Lite att bita i

Nu har det blivit dags att ta tag i ett ganska rejält problem. I lådan följer det med utsökt fina resindelar till jetutblåset, men passformen lämnat mycket övrigt att önska. Vet inte om felet beror på att resindelen krympt eller om den egentligen ska vara till en annan version. I vilket fall så är den minst en mm för smal på varje sida i ovankant. Undertill stämmer det bättre.
Nu är jag ingen petimeter vad gäller proportionerna, men här ser det ju helfel ut även för den oinvigde. Efter en del funderande har jag gjort så här:

Att spackla på fri hand lär ju inte funka så jag använde de första millimetrarna från byggsatsend orginaldel. Den är långt ifrån lika fin som resindelen, men den har rätt passform. Med den limmad på plats syns det hur fel i formen resindelen är.

Efter att ha slipat ner de delar av resinet som stuckit ut, börjar jag spackla med lite hårdare spackel för att bygga upp rätt form.

Efter några omgångars slipning och ny spackling använder jag lite gammal och för tjock alcladprimer att fylla ojämnheter med.

Till sist är den klar och passar fint. Några millimeter för lång pga plastringen men det kan jag stå ut med. Trodde aldrig att det skulle gå faktisk, men det gjorde det. Who dares wins!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar