torsdag 16 februari 2017

Ibland blir det lite glest med inläggen

- men här kommer iallafall en uppdatering. Grejen är den att jag har gett mig in i jetåldern och byggt med sådan frenesi att jag inte riktigt kommit mig för att skriva här. Lite bilder har jag ändå tagit under tiden så här kommer en liten summering.

Vi börjar med en stor ryss. Ambitionen att bygga out of the box föll som vanligt direkt när jag var tvungen att pynta lite extra i cockpit. Inga tredjepartsdelar dock.

Den här Su-15 från Trumpeter har sina briste. Jag bestämde mig för att bara rätta till det nödvändigaste. En sågning och nedvinkling av nosen och upprätning av vingarna. En stor pjäs detta


Lite extralull i hjulhusen, som praktiskt nog är lackade i en färg på bildern jag hittat. Ingen detaljmålning här alltså. 
Och vips var den klar.


Ganska många extranitar blev det.
Så vips till en JAS från Italieri. Billig, hyggligt bra i formen men inte så krispiga detaljer direkt. Nu tänkte jag bygga enkelt, så alla felaktiga panellinjer får vackert vara kvar. Lite fix med huven och kanardvingarna fick räcka.
Här och likaså på förra bilden är den preshadad.


Fick köpa nya dekaler eftersom de i asken var alldeles för ljusa så ser den ut så här. Tycker nog att de nya är i ljusaste laget också, eller så är min modell för mörkt. Detta med rätt gråton är svårt eftersom det varierar så på olika bilder och jag ville inte göra den för ljus.

Tyvärr så ser huven ut som skit när masken är borta. Lite av det är rester från Maskol, och det går att få bort. Men det ser också konstigt ut på insidan. Förmodligen nån slags reaktion på ångor som blivit instängda. Interiören är väldigt simpel eftersom jag för en gångs skull höll mig till originalinredningen, så för den skull gör det inget att sikten är dålig, men det ser ju inget fräscht ut. Här får det bli ett ingrepp.
Mitt i alltihopa byggde jag en hylla bakom sprutboxen som dessutom gömmer den fula luftkanalen.


2 kommentarer:

 1. Du har varit saknad i bloggosfären Daniel, välkommen åter :-) ! Av alla tuffa Ryssåk så är Sukhoien (eller Sukhoierna!) de tuffaste, den här ligger på min delade förstaplats med Su-17/20/22!

  Hälsningar

  Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de värmande orden. Den delar hylla med en Polikarpov I-16 i vitrinen. Ganska kul kontrast - liten och söt mot stor och brutal.

   /Daniel

   Radera