tisdag 24 april 2018

Ett riktigt bakslag

Så hände det som inte fick hända. Glädjen att ha hittat en bra primer som inte luktar så starkt byttes snabbt mot besvikelse. När jag skulle maskera märkningen så släppte stora sjok med färg. Jag kan inte annat än att citera den röde baronens sista ord, som yttrades för exakt hundra år och tre dagar sedan: "Kaputt!".

Att färgen släppte berodde nog delvis på att plasten i den här byggsatsen är gammal och hård och kanske kunde det gått bättre om jag tvättat plasten innan. Men det har aldrig hänt med den gamla primern på mer än 40 byggen, så den här primern får ingen andra chans.

Samma sak på andra sidan.

Dessutom blev det en tråkig kant på färgen som inte gick att slipa bort. Alltså återstår två alternativ: Slänga allt eller strippa den från all färg. Att doppa den i T-röd är inget alternativ eftersom färgen i cockpit måste vara kvar.

Nu är jag en envis rackare och dessutom har jag gjort så mycket förbättringar och detaljer på Klemmen så det blir att måla om.

Efter någon timma på måndagkvällen.

Och en timma till på tisdagen.
När det äntligen är läggdags ligger en skarp men pålitlig odör av Alclads primer kvar i rummet och nu känns bygget roligt igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar