måndag 15 april 2013

Som ett bombnedslag

Många delar blir det när man bygger dubbelt. Eftersom det är samma individ som ska avbildas med inte alltför lång tid emellan, vill jag att de ska se lika ut inuti. Hör och häpna har jag lyckats bita mig i tungan och inte lägga till något i cockpit ännu. Bara bälten ska till.
Denna gång har jag vädrat med silverpenna och pastellkritor i cockpit. Allt har sedan fått Vallejo klarlack på sig. Fin yta men det intressanta blir hur den klarar dekalvätskor och framför allt min oljewash med balsamterpentin. Det blir till att prova försiktigt.

Ett myller med delar blir det.

2 kommentarer:

 1. Jo, det har en tendens att bli rörigt med multipelbyggen på bordet! Å andra sidan så är det ett ganska effektivt sätt att bygga två någorlunda likadana modeller på, det är lite synergier både här och där!

  Wash: prova något annat än balsamterpentin! Jag gillar något som heter "Terpinex" som är en luktfri och någorlunda miljövänlig förtunning riktad mot konstnärer som målar med olja, det finns ett antal olika märken om man går in i en konstnärsaffär! Luktar nästan ingenting och går inte lika hårt åt underliggande färg som jag tycker balsamterpentinet gör!

  Lång kommentar ikväll :-) !

  Hälsnignar

  Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får skriva hur långt du vill. Jag har letat lite i stan men inte hittat terpinex. Det är nog inga problem att få tag på det om man letar lite till, men jag ska prova lite försiktigt med min vanliga wash först, så får vi se om det behövs. Jag är tacksam för ett bra tips i vilket fall.

   Radera